90% от най-успешните хора в бизнеса са с висока емоционална интелигентност,

...
90% от най-успешните хора в бизнеса са с висока емоционална интелигентност,
Коментари Харесай

Кофеинът може да саботира успеха

90% от най-успешните хора в бизнеса са с висока прочувствена просветеност, способни да ръководят страстите си даже в обстановка на стрес и да остават спокойни и под надзор.

Това сочи амбициозно изследване на американската компания TalentSmart, представено от Business Insider. Авторите настояват, че то е извършено след наблюдаване над повече от милион души. Тази скъпа умереност на прочувствените прояви, за която приказват, е обвързвана съгласно тях и с потреблението на кофеин денем – нещо особено за целия свят.

Действително, пиенето на кафе ни прави по-будни и усъвършенства концентрацията ни, показват те. Множество проучвания са потвърдили, че кафето усъвършенства осъществяването на умствени задания, в които се разчита на паметта и вниманието. Този резултат обаче е действителен единствено в кратковременен проект. В дългосрочен, повечето изследвания не мерят следствията от трайната консумация на кафе, която може да бъде физически и психологически пристрастяваща.

Научни наблюдения на здравната школа от Щатите „ Джонс Хопкис “ демонстрират, че продуктивността се усилва при приема на кофеин, само че щом свикнат с него, хората стартират да изпитват потребност да го одобряват, при която демонстрират признаци на отричане от взаимозависимост. Чрез контролиране приема на кофеин измежду участници в наблюдаване, от школата разбрали, че свързаната с кафето усъвършенствана работливост понижава, щом краткосрочният ефект от него изчезне и върху настроението се появи негативно влияние от неналичието на кафе в кръвта. Единственият метод човек да се върне към естественото, е като изпие още едно кафе. Тогава той стартира да усеща, че кофеинът го издига. Всъщност кофеинът просто връща когнитивните му качества към естественото, откакто към този момент са били занижени от предходното кафе.

Основен минус от пиенето на кафе е фактът, че то подтиква адреналина. Той от своя страна е тласък човек да прояви гневна реакция на първично равнище в обстановки, когато се чувства  " предизвикан за борба ". Кофинът пробужда вътрешния ни механизъм за оцеляване и замъглява рационалното мислене в интерес на бързия отговор. Така той може и да саботира триумфа ни, като имаме предвид посоченото нагоре за прочувствената просветеност.

С други думи, когато кофеинът направи тялото и мозъка ни хипервъзбудени, страстите надвиват над поведението. А те ни вършат раздразнителни и неспокойни от вътрешната страна.

Университетът „ Карнеги Мелън “ изследва отрицателните резултати от приема на кофеин и откри, че те са предстоящото нездравословно повишаване на кръвното налягане, сърцетуптене и плитко дишане, което лишава мозъка от задоволително О2.

Друг потвърден метод, посредством който кофеинът ни пречи в работното всекидневие, е приемът на второ кафе следобяд. Неминуемо то ни възпира да заспим надълбоко през нощта, а сънят е най-ефективният потвърден метод мозъкът и тялото да се рестартират. 

Учените показват, че в случай че сме изпили мощно кафе в 8 сутринта, в 8 ч. вечерта в тялото ни все още ще има 25% занемарен кофеин. Всяко второ кафе, което сме пили следобяд, ще резервира 50% от въздействието си по време на лягане. А кофеинът в кръвта, както знаем, ни пречи да заспим и утежнява фрапантно качеството на съня ни.  Така на сутринта може да се събудим прочувствено повредени и в първично въодушевление. 

Наблюдателите поучават пациентите, които усещат, че би трябвало да контролират приема си на кофеин, тъй като той пречи на живота им, авансово да се съветват с доктор. От  " Джонс Хопкинс " допълват, че отводът от банкет на кофеин е сложен, тъй като може да докара до главоболие, отмалялост и липса на централизация. Но си заслужава, в случай че разберем, че отрицателните резултати от него вършат живота ни по-труден.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР